Skoči na glavno vsebino
Select Page

PROJEKT TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo spodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična zveza Slovenije skupaj s predanimi osnovnošolskimi mentorji in učenci ne glede na epidemijo slovensko mladino še naprej uvaja v turizem in jo izobražuje na področju zdravega in sonaravnega bivanja ter trajnostnega razvoja gastronomije, krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnim okoljem.

Naša šola je v projekt vključena že od leta 2013. Učenci pripravijo turistično nalogo v kateri izberejo turistični produkt in ga kasneje predstavijo na turistični tržnici obiskovalcem dogodka. Naša občina je turistično zelo bogata, zato s pomočjo pridnih turističnih delavcev, učencev  ter mentorjev privabi turiste s celotne Slovenije in širše. Projekt je tekmovalne narave, v katerem so naši učenci zelo uspešni, saj posegajo po številnih zlatih priznanjih.

Razpisana tema 38. državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava je OKUSNI ZAKLADI: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom.

2023/24

Lan in Ana v iskanju zaklada, OŠ SV. Ana, 2024 (reklamni spot)
Lan in Ana v iskanju zaklada, OŠ SV. Ana, 2024 (naloga)
Itinerarij
Zloženka
Anketni vprašalnik

 


(Skupno 515 obiskov, današnjih obiskov 4)
DOSTOPNOST