Skoči na glavno vsebino
Select Page

PROJEKT TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo spodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična zveza Slovenije skupaj s predanimi osnovnošolskimi mentorji in učenci ne glede na epidemijo slovensko mladino še naprej uvaja v turizem in jo izobražuje na področju zdravega in sonaravnega bivanja ter trajnostnega razvoja gastronomije, krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnim okoljem.

Naša šola je v projekt vključena že od leta 2013. Učenci pripravijo turistično nalogo v kateri izberejo turistični produkt in ga kasneje predstavijo na turistični tržnici obiskovalcem dogodka. Naša občina je turistično zelo bogata, zato s pomočjo pridnih turističnih delavcev, učencev  ter mentorjev privabi turiste s celotne Slovenije in širše. Projekt je tekmovalne narave, v katerem so naši učenci zelo uspešni, saj posegajo po številnih zlatih priznanjih.

Razpisana tema 37. državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava je Športna doživetja bogatijo mladinski turizem.


TPLG April 2023 Mladi turisti OŠ Sveta Ana 2x zlati
Povezava do anketnega vprašalnika – Športno doživetje s Štrkom Joškom
Športno doživetje s štrkom Jožkom, naloga 2023
Itinerarij 2023
Zloženka 2023
Poveza do razpisa – foto natečaj Utrinek športnega doživetja

 

 

 

 

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST