Skoči na glavno vsebino
Select Page

Muzikal (angleško musical) je glasbeno-scensko delo, ki se je razvilo iz operete. Za razliko od nje ima lahkotnejšo vsebino, več govorjenih dialogov, več plesa in pevskih točk, ki temeljijo na popularni ali jazzovski glasbi. Vsebine zgodb so lahko ljubezenske, družbenokritčne, komične, izobraževalne, itd.

Na OŠ Sveta Ana je v lanskem šolskem letu učiteljica angleščine Karin Petko Strmšek napisala vsebino, scenarij in besedila za »songe« muzikala Kekec. Z učiteljico glasbene umetnosti Natašo Petek sta povabili učence k nastopu in opravili avdicijo. 14 učencev (igralcev) je tako celo šolsko leto vadilo muzikal Kekec.

Premiera muzikala je bila na zakjučni prireditvi ob koncu lanskega šolskega leta. V poletnih počitnicah so ga uprizorili še enkrat. V šolskem letu 2023/2024 nadaljujejo z nastopi tudi po drugih krajih oziroma osnovnih šolah. V načrtu je že izdelava novega muzikala z novo vsebino in novim naslovom.

Premagovanje treme na vseh življenjskih področjih, urjenje čutnega in čustvenega spomina, disciplina, občutek za prostor in soigralce, samozavesten nastop na odru, sobivanje s soigralci, medvrstniško
povezovanje, vokalna tehnika, gledališka igra, itd., so le nekatere od mnogih kompetenc, na katerih gradimo s pomočjo glasbenega gledališča.

Glasba, zanimive koreografije in najrazličnejše gledališke vloge hitro navdušijo občinstvo in pripomorejo k sproščenemu, zabavnemu in prijetnemu druženju.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST