Skoči na glavno vsebino
Select Page

Svetovalna služba želi v svetovanju s starši, vzgojitelji in vodstvom vrtca ustvarjati takšne pogoje, v katerih se bodo otroci čim bolje razvijali. Prizadeva si, da bi otroke bolje razumeli in se na njihove potrebe primerno odzvali. Delo svetovalne delavke je namenjeno vsem otrokom v vrtcu.

Svetovalna služba vam svetuje na podlagi:
– prostovoljnosti
– skupnega dogovora
– zaupnosti podatkov
– v dobrobit otroka

Najpogostejše teme o katerih se lahko pogovorite s svetovalno službo:
vključitev otroka v vrtec, vzgoja in otrokov razvoj, vstop v šolo, kritične situacije v družini, odpravljanje razvojnih, čustvenih in vedenjskih težav otroka.

OTROCI S POSEBNIMI POTREBAMI V VRTCU

Vključevanje otrok s posebnimi potrebami med ostale vrstnike omogoča razvoj njihovih zmožnosti, hkrati pa sprejemanje in priznavanje drugačnosti, ki nas spremlja vse življenje. Obenem daje tako otrokom s posebnimi potrebami, kot tudi drugim otrokom in odraslim možnost razumevanja in spoštovanja vsakega človeka kot enkratnega in vrednega posameznika.

Kurikulum vrtca omogoča, da je lahko otrok s posebnimi potrebami deležen dodatne strokovne pomoči ob izvajanju vsakodnevnih dejavnost v vrtcu. Pomoč mora biti izvajana tako, da se ohrani oz. nadaljuje otrokova igra, ki je sestavni del njegovega življenjskega obdobja in da ob tem ne čuti dodatne obremenitve. Za uspešno delo z otrokom s posebnimi potrebami, ki je vključen med druge vrstnike, vzgojiteljice in njihove pomočnice potrebujejo dodatna znanja.

Otrok s posebnimi potrebami v vrtcu ima pravico do individualiziranega programa, ki ga pripravi, izvede in evalvira strokovna skupina, ki jo sestavljajo tudi otrokovi starši in seveda vsi sodelujoči strokovnjaki.

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST