V Rdeči igralnici smo Teden slovenske hrane obeležili z različnimi aktivnostmi. Za uvod nas je obiskala gospa Suzana Rejak Breznik, katera se med drugim ukvarja tudi s čebelarstvom. Predstavila nam je nekaj zanimivih dejstev o čebelah ter čebelje izdelke, s katerimi smo se lahko tudi posladkali.
V igralnici smo na praktičnem primeru spoznali potek priprave kruha ter ga zamesili. Prijazne kuharice smo prosili, da so nam ga spekle in sledila je slastna pokušina. Imeli smo pravi majhen leseni mlin in otroci so z navdušenjem opazovali, kako so se trda pšenična zrna spreminjala v mehko moko.
S šolskim avtobusom smo se odpravili na krajši izlet na Domačijo Kapl. Tam nam je gospodar Viktor Kapl pokazal različna orodja in priprave, s katerimi so si nekoč pomagali pri pridelavi hrane. Sprehodili smo se tudi do čebelnjaka, sadovnjaka in pašnika s kozami. Gospodarica Darinka Kapl nam je ob koncu obiska pripravila okrepčilo. Vožnja z avtobusom je bila za otroke seveda posebna izkušnja.
V petek smo praznovali Tradicionalni slovenski zajtrk. Obiskal nas je čebelar domačega čebelarskega društva gospod Aleš Vanek in nam predstavil delo čebelarja ter pomen čebel za človeštvo oziroma življenje.